Kokonaisvaltainen digitaalinen yhteistyöalusta taloyhtiöiden kunnossapitoon ja kiinteistön arvon säilyttämiseen.

Prohabitor

Tiimi

Juhana Jauhiainen, projektipäällikkö

Juhani Hodju,
Tuoteomistaja

Sivut

Rooli

Visuaalinen ilme
UI / UX

Teknologiat

Adobe XD
Illustrator

Design brief

Prohabitor on taloyhtiön ylläpitoon suunniteltu työkalu, jossa hallinoidaan taloyhtiön tulevia, menneitä ja käynnissäolevia projekteja sekä kilpailutetaan urakat ja palvelut suoraan palvelun sisällä läpinäkyvästi, ilman välikäsiä. 

Tavoitteena oli parantaa palvelun käytettävyyttä, määritellä ja suunnitella uusia toiminnallisuuksia ketterässä kehitysympäristössä.

Prohabitor – työkalu taloyhtiön projektinhallintaan.

Prosessi

Projekti alkoi määrittelyllä ja tavoitteiden asettamisella sekä nykytilanteen arvionnilla.

Kehitystä hoidettiin Agile-menetelmällä. Viikottaisten palavereiden lisäksi pidimme kuukausittaain laajempaa tulevan version suunnittelupalaveria ja aikatauluttamista.

Viikoittaisissa sprinteissä kävimme läpi tarvittavia muutoksia ja kehitysehdotuksia.

Visuaalisen ilmeen ja toiminnallisuuksien korjausten valmistuttua lähdettiin kehittämään seuraavaa versiota, uusilla toiminnallisuuksilla.

Tärkeimmät opit

Käyttäjätutkimuksen ja asiantuntijan osallistaminen

Projekti oli nopeatempoinen ja tuotetta saatiin kehitettyä hyvin tiiviin yhteistyön ansiosta, kehittejien ja tuoteomistajan kanssa. 

Omassa suunnittelutyössä aiheutti haasteita ala, joka ei itselle ollut vielä kovin tuttu ja paljon piti opiskella, jotta pääsi ymmärtämään isännöitsijän, taloyhtiön hallituksen sekä kilpailutuksissa olevien yritysten tarpeita.

Syvempi kilpailija-analyysi sekä asiantuntijan konsultointi olisi voinut nopeuttaa vielä suunnitteluprosessia, varmistaa kriittisiä tarvittavia toiminnallisuuksia, sekä nostaa esiin puutteita tehokkaammin. 

Näin kuitenkin tuote saatiin nopeasti koekäyttöön, jota kautta pystytään myös keräämään arvokasta palautetta.

Visuaalisuus valttina myös tuotekehityksen vaiheessa

Monessa projektissa, myös tässä, nopeat prototyypit nostavat tehokkaammin ongelmia ja tarpeita esiin, joita ei välttämättä vielä määrittelyvaiheessa ymmärretä tai ajatus ja logiikka voi olla hyvin erilainen tuoteomistajalla ja kehittäjällä.

Yksinkertainenkin prototyyppi tuo aina lisäarvoa, sillä näin saadaan ajatus muutettua konkreettisiksi ja näin jokaisen on helpompi ymmärtää mistä puhutaan.

Tiimin merkitys

Tiimi, jossa pystytään luottamaan toisiin ja voidaan vapaasti keskustella luo turvallisen ympäristön, jossa jokainen pystyy nostamaan epäkohtia esiin ja vie myös projektia nopeammin eteenpäin.

Painestetuissa projekteissa koko tiimin teho laskee ja virheistä ei välttämättä uskalleta puhua tai ratkaisua ei uskalleta kyseenalaistaa.

Tässä projektissa oli luotettava ja ammattitaitoinen tiimi ja siinä oli mukava työskennellä.

Kilpailuta taloyhtiön hanke

Suunnittelun ensimmäisessä vaiheessa kehitettiin remonttien ja hankkeiden kilpailutusta.

Kilpailutuksessa käytettiin älykästä hakua, jossa voit hakea esimerkiksi ‘julkisivusaneeraus’ hakusanalla ja palvelu etsii sopivimmat yritykset ja varmistaa näiden luotettavuuden. Valittua yritykset tarjoukselle siirryt itse tarjouksen laatimiseen.

Voit lähettää saman tarjouspyynnön usealle yritykselle ja sopimukset lopulta myös allekirjoitetaan palvelussa.

Dashboard ja kunnossapitosuunnitelma

Toisessa vaiheessa suunniteltiin lisäominaisuuksia palvelulle: Kunnossapitosuunitelma ja Dashboard. Kunnossapitosuunitelmassa  hallitset tulevia ja menneitä remontteja, näet taloyhtiön kokonaistilanteen, mitä remontteja on tulossa, mitkä pitää kilpailuttaa ja voit myös katsoa mennyttä historiaa.

Dashboard kokoaa yhteen taloyhtiön tilannetta, kunnossapitojen menoarvioita, kilpailutuksen tilanteita, hankkeita, odottavia allekirjoituksia ja paljon muuta. 

Laajat erilaiset palvelupolut

Tuotteella on useita käyttötapoja, isännöitsijän työkaluna, hallituksen työkaluna sekä myös palveluntarjoajan työkaluna. Suunnittelun tueksi rakennettiin erilaisia palvelupolkuja erilaisilla käyttäjäprofiileilla, jotta tuote vastaa tarpeeseen.

Heräsikö kysymyksiä? Kerron mielelläni lisää! 🔍